Lid worden bij SV Diana

Als introducé mag je 3 keer kennis komen maken met de schietsport en de vereniging. Introducés worden bij ons 1 op 1 begeleidt. Als je langs wil komen, neem dan minimaal 1 dag van te voren contact met ons op. Wij zullen vervolgens kijken of er op de gekozen avond genoeg begeleiding beschikbaar is.

Bij aanvang dien je een geldig legitimatie te tonen en wordt er een instructeur aangewezen die je zal begeleiden. Na deze 3 keer beslis je of je lid wordt.

Vanaf 12 jaar ben je welkom bij ons op de vereniging. Van 12 t/m 15 jaar schiet je met luchtwapens. Vanaf 16 jaar mag je de overstap maken op het vuurschieten. Wil je gelijk vuurschieten? Dan kan dat vanaf 18 jaar.

Het lidmaatschap bestaat uit twee delen. Als eerst ben je een aspirant lid voor het eerste half jaar. Na deze periode wordt er besloten of je een definitief lid wordt van de vereniging. Dit wordt beslist op de ALV en door de Ballotagecommissie.

Benodigdheden voor het aanvragen van het aspirant-lidmaatschap:

  • Verklaring Omtrent Gedrag

  • Compleet ingevuld inschrijfformulier

  • 1 pasfoto

Aanvraag formulieren voor een VOG en inschrijfformulieren zijn onder andere te verkrijgen op de vereniging. 

Wanneer je de benodigde formulieren hebt ingeleverd zal je worden aangemeld bij de vereniging en de KNSA, en start de aspirant periode.

Aspirant periode

In de eerste 6 maanden ben je een aspirant lid van de vereniging. Je start met 6 verplichte schietbeurten onder begeleiding van een instructeur. Deze instructeur zal je tijdens deze avonden op de hoogte brengen over de werking van de wapens en de veiligheidsmaatregelen.

In de 6 maanden dat je aspirantlid bent, dien je 12 schietbeurten te maken. Wanneer dit niet lukt dien je in de 3 maanden erna, 6 schietbeurten te maken. Na deze 6 (of 9) maanden wordt je voorgedragen aan de ALV na goedkeuring van de ballotagecommissie. Na acceptatie begint de periode dat je kan gaan schieten voor een vuurwapenverlof.

Voor aspirant leden zonder een eigen wapenverlof zijn er diverse wapens beschikbaar op de vereniging voor zowel lucht- als vuurschieten.

Er wordt geschoten volgens de disciplines van de KNSA(Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie)

Contributie

Naast de contributie is er ook inschrijfgeld voor zowel de KNSA als voor de vereniging. 

Het betalen van het inschrijfgeld en de contributie van de KNSA en SV Diana kan gedaan worden via een automatisch incasso of door het over te schrijven naar de Rabobankrekening van de vereniging.

Partnerschap

Wanneer je lid bent van SV Diana heb je de mogelijkheid om groot kaliber te schieten bij SV Raak de Roos in Ouddorp. Leden van SV Raak de Roos kunnen ook terecht bij SV Diana.

Betaalmethoden

Bij SV Diana kan er zowel contant als met pin betaald worden!

460933-ammunition-monochrome-.22_Long_Ri
KNSA-logo-2.png
Logo_RdR.JPG
logo pinnen.png